We zijn allang begonnen, maar nu beginnen we echt.

Door: Anne en Marja

Blijf op de hoogte en volg Anne en Marja

09 April 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hoi lieve mensen!
Na een weekend in Simonstown op het strand gelegen te hebben, zijn we weer terug in Kaapstad. Omdat het internetcafe niet ver uit de buurt van ons hostel is, kunnen we jullie weer op de hoogte stellen van ons reilen en zeilen in Zuid-Afrika.

Simonstown is een pitoresk dorpje in het schiereiland onder Kaapstad. Er waren daar mogelijkheden om de oude cultuur van Simonstown tot ons te nemen, maar wij hebben eigenlijk alleen op het strand gelegen, haha. Nu zijn we pas echt uitgerust en klaar om de Tafelberg te beklimmen en Robbeneiland te bezichtigen. In Simonstown hebben we al wel geoefend met bergbeklimmen, maar na twee uurtjes hadden we de top bereikt en was het tijd voor een uitgebreide luxe lunch (je kunt niet in Simonstown zijn geweest zonder vis te eten!!!! En vis moet natuurlijk ook zwemmen, haha).
De kleine strandjes waren erg klein, maar wel heel mooi. Ook waren we niet alleen, want de VIP's (very important penguins) hielden ons continu gezelschap. Simonstown is de enige thuisbasis van de enige pinguinkolonie van Z-A en af en toe hopte er dus zo'n grappig beestje voorbij. Telkens als dat gebeurde hadden wij het niet meer en bij deze zijn deze creaturen nu onze lievelingsdieren (sorry warthogs).

Verder zetten we nu hopelijk ook wat foto's van Kaapstad en Simonstown op deze site. We hopen snel weer van ons te laten horen!

Heel veel groetjes van Marja en Anne

ps van Marja: Ik heb vorige week gehoord dat mijn opa is overleden. Het is raar om zo'n bericht te horen en zo ver weg te zijn. Aan de hele familie: ik wou dat ik even bij jullie had kunnen zijn. Ik heb veel aan opa en aan jullie gedacht. We hebben samen een kaarsje voor hem opgestoken in de kerk in Kaapstad. Veel sterkte en knuffels aan iedereen.

• 09 April 2007 - 12:21

Tiny:

Hoi Marja en Anne,ja ja het klinkt allemaal weer geweldig hoor! en de foto's zijn ook toppie.Jullie zijn inderdaad al lekker gekleurd,jullie komen straks terug gekleurd als Afrikaantjes,geniet maar weer verder op de rondreis ,en tot een volgende keer.
    dikke kus Tiny

• 09 April 2007 - 12:27

Annemarie:

Hallo!

Wow, het klinkt allemaal erg aangenaam wat jullie daar beleven!! Ik wens jullie onwijs veel plezier verder op jullie reis daar aan de zuidkant van deze aardbol!

Liefs, Annemarie

• 09 April 2007 - 12:33

Sandra:

Hoi lieve meiden,

Tjonge, wat zien jullie er goed uit, zeg!!
    Mar, ik was helaas niet online toen jij dat wel was..helaas!
    Leuk, dat vanavond Bart zich bij jullie gaat voegen. Ga maar lekker door met genieten!
    Lief van jullie dat je een kaarsje voor Opa heb opgestoken!!

xxxjes voor jullie allemaal. mama Mar.

• 09 April 2007 - 15:42

Maaike (zusje):

Hey meiden!!

Mooie verhalen, vind t echt top om ze elke keer weer te lezen! En jullie zijn zooo bruin!! Maar hier in Nederland mogen we ook niet klagen, a.s. zondag wordt t 22 graden:)

Girls, enjoy!
    kus

• 09 April 2007 - 17:04

Hanneke:

Hee meiden,

Klinkt wederom super!! Als er nou ook is een cheape vlucht naar Zuid-Afrika te vinden was... Dan kon ik mooi een weekendje met jullie op het strand relaxen!! Hmmm, ik vrees dat het blijft bij dromen... Gelukkig kan ik me na jullie verhalen heel goed voorstellen hoe het daar is! Blijven schrijven dus!!

xjes Hanneke

• 10 April 2007 - 08:16

Hanneke:

Gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik had ook al gesmst, maar nu zijn de felicitaties zeker overgekomen! Veel plezier vandaag.
    x Han

• 10 April 2007 - 09:31

Jose En Peter:

Wat een leven hebben jullie daar in Afrika. Dat is genieten.Ik hoop wel dat er vandaag iemand voor je zingt. Anne van harte gefeliciteerd met je verjaardag,maak er een leuke dag van en we blijven je volgen.
    xxxxxx peter en jose

• 10 April 2007 - 17:15

Mirt:

Hey meiden!!!

Zo te lezen hebben jullie het wel goed daar!! Kon k maar ff langskomen om een beetje bruin te worden. Vergeleken bij mij zijn jullie negerinnen!!! De foto's zijn echt vet ook!!! Nou nog heel veel plezier daar

kus mirt

• 10 April 2007 - 17:19

Kees:

Hoi meiden, leuke serie foto's. Na gedane arbeid is het goed rusten op het strand. Ik hoop dat jullie verder een te gekke fijne vakantie hebben met veel zon en leuke mensen.
    Groetjes Kees

• 10 April 2007 - 20:29

Marlies:

v h gefeliciteerd anne!
    mooi kleurtje om te feesten
    groetjes,ook marja,doeii!

• 10 April 2007 - 21:07

Oma Van Lieshout :

anne van gefeliciteerd
    van oma uit gemert maak er maar een leuke dag van .kusje engroetjes

• 11 April 2007 - 06:25

Ilona,Hans,Johan.:

Dag dames,
    we volgen jullie met veel plezier en graag willen we Anne feliciteren met haar verjaardag. groetjes uit Budel.

• 11 April 2007 - 14:37

Fanny:

Hee lieve vrouwen,
    lekker dat het echte reizen nu begonnen is, dan maak je weer heel veel andere dingen mee... maar hou ons op de hoogte, dan hou ik jullie op de hoogte van de roddels in Nijmegen... Over dieke en lot bijvoorbeeld die zich hebben uitgeleefd op een gala in groningen... hihihi

kus fanny

en mar, sterkte met het verlies van je opa, nooit fijn om te horen, zeker niet als je zo ver weg bent.

• 15 April 2007 - 13:22

Lieke:

Anne!

Zo te horen is het echt super leuk daar (en lekker weer)! Hier is het nu ook echt niet normaal warm > 27 graden! In arpil.. Maar wel lekker!
    echt leuk dat we een beetje kunnen volgens wat jullie allemaal doen en hoe het in Afrika is.
    Tot snel weer! Dikke kus Lieke

• 15 April 2007 - 18:58

Marjan:

Hallo!
    Echt leuk om al jullie berichtjes te lezen, krijg steeds weer heimwee..Mooie foto's zeg, ziet er echt allemaal super uit!
    Veel plezier daar nog,
    xx marjan

ps Marja: las net van je opa, echt vervelend dat je nu niet bij je familie kunt zijn, maar gelukkig kun je iedereen bellen/mailen om toch een beetje bij ze te zijn..sterkte