live vanuit Oudtshoorn, Z-A
Door: Anne en Marja
Blijf op de hoogte en volg Anne en Marja
18 April 2007 | Zuid-Afrika, Oudtshoorn
Waar ons vorige verhaal eindigde begon de volgende dag goed: Anne jarig!!! Party!! Nou ja, we moesten eigenlijk om 7 uur opstaan, omdat de boot naar Robben Island om 9.00 uur vertrok............ Dit mocht ons er toch niet van weerhouden om er maandagnacht een mooi feestje van te maken. Heel het hostel en al zn dronken backpackers stond luidkeels te zingen voor Anne om 0.00 uur.. Helemaal top! Bart voegde zich vlak voor twaalven bij het feestgezelschap zodat het feestje nog mooier werd.
Namens Anne: Robben Island met kater is ook leuk. Het was bijzonder om te zien waar Nelson Mandela zoveel jaren heeft vastgezeten en door een ex-gevangene rondgeleid te worden (al was hij niet altijd (bijna niet) even goed te verstaan). Voor de rest was het gewoon een kaal eiland met een gevangenis erop. Wel mooi was het uitzicht vanaf de ferry op Kaapstad onder de bergen. 's Middags zijn we in de kroeg beland met wederom Mascha en Teo. Lekkere biertjes met vervolgens een goede afsluiting van een geslaagde middag in een restaurantje in Long street.
Omdat we zo van vroeg opstaan houden (????), stonden we woensdag voor dag en dauw alweer klaar om een tour over het schiereiland onder Kaapstad te maken. De boot naar de zeehonden was leuk, alleen was Anne's maag het hier absoluut niet mee eens..... Na een korte revalidatieperiode kwam het herstel en begonnen we aan een korte mountainbiketour door de bergen langs de zee. Het schiereiland bestaat voor een groot gedeelte uit een natuurreservaat, met hele bijzondere en mooi flora, dus we keken onze ogen uit. Vervolgens begaven we ons naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuid-westelijke puntje van Afrika. We konden genieten van prachtige uitzichten en duizelingwekkende dieptes. Natuurlijk kon deze tour niet compleet zijn zonder een bezoek aan de beroemde Zuid-Afrikaanse pinguinkolonie.... (VIP's) Ook dit keer hebben we ons doodgelachen om deze malle beesten!! Ze blijven ons vermaken.
Donderdag was het zover....... DE TAFELBERG...... Dit betekent dat we ons lichamelijk in moesten spannen, want we zijn geen watjes die met de kabelbaan omhoog en naar beneden gaan natuurlijk. De eerste tien minuten dachten we dat we de klim van vier en een half uur nooit zouden redden. Maar ook een gegeven moment kom je in een ritme en is het alleen maar supervet! Het was een pittige maar hele mooie wandeling met geweldige uitzichten op Kaapstad en omgeving. We hebben echt onze handen en voeten tegelijk moeten gebruiken en soms hadden we het gevoel dat we echt met een hoek van 90 graden opstegen!!! Geweldig. Bovenop de berg keken we uit over Kaapstad vanaf een angstaanjagende hoogte. Soms leiden de paadjes zo over het randje dat, als we een enkel misstapje zouden maken, 1080 meter naar beneden zouden vallen. Soms waren we dan ook erg bang. Maar we liepen wel rond alsof we de wereld veroverd hadden (tenminste dat dachten we aan de gezichten van andere mensen, die met de kabelbaan omhoog waren gekomen, af te kunnen lezen, haha).
Ook vrijdagochtend wilden we niet uitslapen (ahum......), want onze bus vertrok om 7.25 uur naar Stellenbosch, het hartje van het wijnland van Z-A. Vanuit een gezellig hostel bekeken we deze dag het knusse stadje. De volgende dag begon het echte werk, want toen moesten we natuurlijk mee met de must-to-be-done-wijntoer!! Dit betekende dat we om 11 uur 's ochtends al aangeschoten waren en natuurlijk een prachtige dag hebben gehad. De dag eindigde met gin-tonic in de tuin van het hostel, Mascha en Teo weer op bezoek en afhaalpizza. Om 0.00 uur 's nachts kwam onze kater. Anne besloot haar waterzak (zo een voor in de rugzak voor stoere wandelaars) te vullen en met de slang, waaruit dan te drinken is, in haar mond weer in slaap te vallen.
Vroeg opstaan begint een thema te worden, want zondag moesten we om 8 uur klaarstaan om met de Baz Bus verder te trekken naar Swellendam (zoek maar op waar dat ligt :) ) Een klein dorpje tussen de groene bergruggen, de cowboys, mannen met lange haren, baarden en bier en de paarden. Dag een in Swellemdam was zwaar: we boodschappen gedaan en in de zon gelegen..... pffieuw.... Maar je raadt het al, de volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan, we kunnen het niet laten... Want we wilden op de rug van een paard door deze prachtige omgeving trekken. Na deze rit zijn we te voet verder gegaan om de verborgen waterval in de bossen te vinden. Het was een korte en hevige klim, voordat we het mooie plaatje van de waterval bereikten. Het water was erg koud, maar Anne heeft het getrotseerd. Als we wilt weten hoe koud het water was: er is een filmpje van de duik!!
We zijn nu net in Oudtshoorn aangekomen na gisteren een dagje in een four-weel-drive rondgereden te hebben naar Cape Agulhas (het zuidelijkste punt van Afrika) en in het De Hoop Nature Reserve. Erg mooie stranden gezien met stralend witte duinen.
We laten jullie snel meer weten over onze avonturen. Heel veel liefs van Marja en An
ps namens Anne: bedankt voor alle lieve smsjes, mailtjes en kaartjes voor mijn verjaardag!
psps: We hebben weer nieuwe lievelingsdieren: De voorheen wilde, maar nu dus tamme, grote rode kat van het hostel in Swellendam..... En ook de kameleonnetjes die we vast konden houden in dit hostel. Schattig!!
18 April 2007 - 20:18
Janneke:
Wat staan jullie vroeg op zeg! Poehee.
Ik heb sinds twee dagen nachtdienst en ga 's ochtends dus pas slapen en ben net om 18 uur opgestaan, dat is heel wat anders! Maar wel maispap, samosas en chapaties als ontbijt bij Lillian die net een week terug is uit Afrika en het eten van daar echt niet kon missen! Smaakte goed!
Nu ga ik dus naar mijn werk, veel plezier in oudtshoorn en niet gaan mountainbiken he, dat is dodelijk...
kus Janneke -
18 April 2007 - 20:59
Yvette:
vroeg op staan? moet je eens coschappen in doetinchem gaan lopen, dan moet je pas vroeg opstaan....;-)
Maar jullie hebben vakantie en moeten daar heel erg van genieten, dus ik zou zeggen, nog meer vroeg opstaan, dan mis je niets van Zuid-Afrika!
Veel plezier!
dikke kus -
19 April 2007 - 10:04
Sandra:
Hoi lieverds,
Allereerst; Anne nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Het was dus een gezellig dagje:) En Bart kan je het een beetje uithouden met die meiden? En hoe was dat op die paarden? Waren ze lief of was het moeilijk om ze in bedwang te houden?
Het ziet/klinkt allemaal heerlijk!!
tot gauw maar weer
xxxxmama Marja
19 April 2007 - 10:34
Marije:
Hee dames
Anne nog gefeliciteerd!
Haha mooi verhaal, ik wil straks wel foto's vergelijken, o.a. op hetzelfde paard en onder precies dezelfde waterval :) Helden dat jullie table mountain hebben gelopen, bij ons ging de roddel dat er net iemand vermoord was dus toen durfden we niet meer en zijn maar gaan abseilen...
En vroeg opstaan is fijn, winterswijk ligt nog steeds niet om de hoek, alhoewel voor zuidafrikaanse begrippen is t niet ver.
Doe in Oudtshoorn de groeten aan Glen als jullie naar backpackers paradise gaan. En laat je kussen door een ostrich!
Hadden jullie niet een open ticket omdat je niet wist hoe lang je je daar kon vermaken? Nou volgens mij is t enige risico dat jullie nog langer willen blijven :)
Nou ik ga maar weer met de zwangeren mee puffen en vanavond bbqen met de gynaecologen!
liefs -
19 April 2007 - 10:52
Mirjam:
Hallo Meiden
Anne nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zeker vreemd om dat in het verre Z-Afrika te vieren he, maar dat is wel gelukt denk ik. Jullie genieten volop. Mooi land he? Ga zo door zou ik zeggen
19 April 2007 - 10:55
Tess:
hee anne! Had nog aan je gedacht op je verjaardag! Maar mijn sms is niet aangekomen, en dat bericht kreeg ik pas een week later! hihi. Wat zien jullie er trouwens goed uit! lekker bruin! En wat leuk dat anneke komt. Ben benieuwd hoe ze het zal vinden! (lees: of ze het vliegtuig en voedsel overleeft) ik ben inmiddels met cko1 begonnen. Is erg druk weer. Dus geniet er nog maar van! Dikke knuffel Tess -
19 April 2007 - 12:30
Tiny:
Hallo dames,Anne jij nog gefeliciteerd met je verjaardag,is weer eens iets anders om het te vieren in Zuid-Afrika hé! Het is weer een lang verslag hoor!!geweldig om dit allemaal te kunnen doen,Marja was dit je eerste rit op een paard?zo ja, vind ik het echt knap,ik zou het niet durven,en ja dan de tafelberg beklimmen dat is ook niet mis.Fijn dat Bart er nu ook is hé,genieten jullie maar van tijd daar samen.Ik wens jullie nog een fijne voortzetting van jullie reis!!!!!
lieve groet Tiny -
19 April 2007 - 19:02
Sadie:
heej meiden! klinkt weer supergoed! leuk he hostels, je komt aan en kent niemand en gaat weg en moet iedereen dag zeggen! mis je wel meer en meer hoor mar! ik zal binnenkort langer berichtje weer achterlaten maar moet nu weer aan de slag! Tot mails!
kus Sadie -
21 April 2007 - 08:03
Hilde:
Hee meiden!
Nou, een en al geweldigehid lijkt me, wat kun je anders zeggen?
Wat ontzettend grappig dat jullie mijn huisgenootje hebben getroffen bij een kampvuur (en daar ook achte zijn gekomen), de wereld is toch klein.
Dames veel plezier,
groetjes Hilde -
22 April 2007 - 02:48
Brian:
Hey meiden, ziet er allemaal fantastisch uit, kan niet wachten om de overige 21.783 foto's te bekijken! -
24 April 2007 - 23:06
Germien :
Hallo Anne,
Een beetje laat maar alsnog een hele dikke zoen voor je verjaardag.
Ik was het niet vergeten maar ik heb een tijdje mijn laptop niet gehad en vorige week zijn we in Milaan naar de meubel beurs geweest.Ik heb jullie verhalen weer gelezen en geniet ervan. Wat maken jullie leuke dingen mee en wat een leuke foto's!Hier in Den Bosch gaat alles goed.Volgende week krijgen we de koningin op bezoek dus wat wil je nog meer!Rik en Mariska gaan samenwonen, hebben een huisje in Almere gekregen.
Verder gaat hier alles gewoon door.
Dag meissie, geniet van alles en ik beloof je weer vaker te schrijven
veel liefs ook van de rest
Germien -
28 April 2007 - 20:06
Brigitte En Mieke:
Hallo lieve meiden,
Heb net jullie foto's bekeken en het ziet er echt super uit! Bij ons is jammer genoeg het avontuur bijna afgelopen. 2 mei zijn we weer in Nederland. Geniet nog van jullie avontuur en ben benieuwd naar de volgende foto's.
Dikke kus,
Mieke en brigitte -
02 Mei 2007 - 09:11
Becca:
Heej ladies,
Echt tof te lezen dat jullie zoveel meemaken. Zal wel weer even wennen zijn als jullie weer terug zijn in het saaie Nederland. Lekker genieten en tot snel!
Kus Becca
Ps: Anne, hoe was die bungeejump?? -
03 Mei 2007 - 13:06
Fanny:
Hee meiden, hoe is ie daar, leven jullie nog??? Afgelopen weekend bata gehad, en zijn 122ste! geworden met LHL, super mooi, weer kei leuk natuurlijk, heel de dag een beetje hangen op het veld heerlijk. En komend weekend weer zeilweekend, dus dat wordt ook weer een mooi weekend. En daarna saga-avis voetbal toernooi en tapas filmweekend. Dus mar, je mist een hele hoop!!! We hebben ook nog het formosalied gezongen op de afstudeerborrel van Sadie en het speldje overhandigd, heel erg mooi! Kom maar weer snel naar NL!
kus fanny